Økologisk and, grisekam og lammesteg

Økologisk andesteg fra fritgående landænder:

Velmotionerede ænder fra egen andeflok, der har levet det gode liv på vores økologiske kløvermark her på Spoelsbjerg Gaard. Ænderne har, efter de første 14 dage under varmelamper, levet udendørs med fri adgang til frisk bade- og snadrevand, tørt halm, overdække, økologisk foder og så selvfølgelig økologisk byg fra egne marker.

Den hvide danske landand – også kaldet “Peking and” eller “Cherry Vally and” – er en svømmeand med et godt fedtlag og fintrådet og saftigt kød. For at undgå at ænderne bliver for fede, fodrer vi ikke med majs og hvede, ligesom vi placerer foderpladserne og drikke/snadrevandet med god afstand, så ænderne hele tiden motioneres.

Ved udlevering er juleænderne renset og nedfrosset med hals, lever, krås og hjerte i en plastpose indeni. For at bevare saftigheden bør ænderne optøes langsomt i køleskab, hvilket tager ca 2 døgn, men så kan du heller ikke smage, at de har været frosset. Sidste dag for udlevering er 22/12 og ellers alle weekender i advent og ugen op til jul kl. 10-17. Bør reserveres – sælges så længe lager haves.

BEMÆRK: Ænder til Mortens Aften udleveres ferske den 8. og 9. november kl. 15-17.

Forventet vægt renset: 3-4 kg.

Pris: 155 kr./kg.

 

Økologisk kamsteg fra fritgående grise

Saftig og lækker udbenet kamsteg fra glade og velstimulerede fritgående grise, opdrættet under poppeltræer med ekstra lang tid hos deres mor. Efter fravænning har grisene haft fri adgang til udearealer med mulighed for at rode i rødder og spise rodfrugter. Godkendt af Dyrenes Beskyttelse, F.V.S.T 3 hjerter. Udleveres frossen fra gårdbutikken alle weekender i advent, samt ferske fra d. 18-23/12. Venligst reserver din kamsteg her.

Vægt udbenet og ridset: 2,5-2,8 kg.

Pris: 165 kr./kg.

 

 

Økologisk medisterpølse

Lavet efter egen opskrift af økologisk grisekød (71%) fra Lejre Mikropølsemageri. Forkogt og i ring. Udleveres frossen fra gårdbutikken så længe lager haves (kan reserveres).

Vægt: 1 kg.

Pris: 140 kr.

 

Lammekød

Kød fra fritgående Spoelsbjerg lam i lækre, vacumpakkede udskæringer. Slagtet 2. oktober og 27. november 2023.

Sælges alle “Markedsdage” fra gårdspladsen så længe lager haves (28-29/10, 25-26/11, 2/12, 9-10/12, 16-23/12). BEMÆRK 9-10/12 er kødet ferskt.

Priser:

Hakkekød: 100 kr./500 g. Bov: 250 kr./kg. Skank: 100 kr./500 g. Lammekølle (udbenet), culotte, ryg eller dobbeltkotelet: 300 kr./kg. Lammekrone: 200 kr./500 g. Mørbrad: 125 kr./250 g.

1/1 lam 15-17 kg.: 220 kr./kg.

1/2 lam ca. 7-8 kg.: 240 kr./kg.

For reservation af kød eller afhentning på andre tidspunkter kontakt Jacob på tlf. 23888217 eller send en mail til jacob@spoelsbjerg.dk